Fasad

Tips för att hitta en bra takläggare 

Om du ska byta tak är det viktigt att hitta en bra takläggare. Du kommer att tacka dig själv om du lägger ner lite tid på att leta reda på en professionell takläggare som är seriös. Risken att du ska få problem minskas drastiskt om du anlitar rätt takläggare.   

När det är dags att byta tak finns det några saker som är bra att tänka lite extra på för att takläggningen ska bli bra med takläggning skåne. Det första steget är att ta kontakt med en professionell takläggare som du kan konsultera för att få mer information om vilka åtgärder som behöver vidtas. Du gör dig själv en väldigt stor tjänst om du lägger ner lite tid och energi på att hitta en bra professionell takläggare som kan sin sak. När du har hittat en takläggare är det viktigt att du kontrollerar att företaget som är seriöst. Genom en snabb sökning på nätet kan du hitta recensioner och annan bra information. Det är bra att försäkra dig om att takläggaren har F-skatt och en giltig ansvarsförsäkring. Fokusera inte bara på priset utan även på den personliga kontakten. Att be om referenser är en bra idé att göra. Det kan även vara en bra idé att ställa olika frågor, tänk på att det finns inga dumma frågor. 

När du känner förtroende för takläggaren kommer du även att känna dig trygg med att arbetet blir bra genomfört. 

Skriv ett avtal med takläggaren 

När du har hittat en bra takläggare finns det en väldigt viktig sak att komma ihåg nämligen att skriva ett avtal. I avtalet ska det vara tydlig vilket arbete som ska genomföras, vad som ingår i priset och inte, hur lång tid arbetet kommer att ta och vad själva slutsumman blir för allt. Det kan vara en fördel att skriva vad som händer om något mot förmodan skulle gå snett eller om det skulle uppstå några problem. När du lägger om taket kan du utnyttja ROT-avdraget. Om du vill göra det ska det också framgå i avtalet.

Priset på arbetet avgörs av en rad olika faktorer 

Vad en takläggning kostar beror på olika faktorer. Vad som behöver bytas eller förstärkas spelar roll. Det är också prisskillnader mellan att renovera befintligt tak och byta ut taket helt och hållet. Materialvalet har också stor påverkan på priset. Om du vill göra ombyggnationer samtidigt som du gör om taket kan det också påverka priset. Vad det kostar att anlita en takläggare kan också beror på vart du bor. 

Be takläggaren om råd 

När du har hittat en bra takläggare som åtagit sig arbetet med att fixa ditt tak kommer du till valet av material. Om du inte vet vad du ska välja för material kan du alltid diskutera det med takläggaren. Oftast har takläggaren många bra idéer och förslag som skulle passa på ditt hus.