Få relevant bildnamn

Bilder är för många extremt viktigt i deras sökningar på olika yrken och webbplatser, vi går mer och mer på visuella signaler idag och i sökmotoroptimering så är det också viktigt att tänka på vilken text man ger bilderna. Det är inte alla som tänker på att det är viktigt men absolut är det en faktor till en bra sökmotoroptimering. Att ha rätt bildtext och namn ger mer relevans och alltså högre rankning till din sida. Om du ska blir riktigt högt rankad så är ett tips att du har ett par länkar som går direkt till dina olika bilder på din hemsida och då måste du också vara noga med att få med dina sökord i både ankartexten så väl som i bildens namn.

Vad ska man döpa bilden till?
När du ska döpa dina bilder i din sökmotoroptimering så tänk på att namnet ska berätta något om bilden och vad som händer på den. När man vill ha med många ord i bildens namn så använder man ett bindestreck mellan orden så som till exempel Hund-sitta-fint.

ALT-attributet
Texten på din sida i relativitet till bilderna ska fungera som en andra beskrivning av bilderna. Att i sin sökmotoroptimering noga välja texten och vad det står i denna. Vissa har synsvårigheter och då behöver dessa människor kunna förstora upp texten så passa att dom kan läsa, då är ALT-attributet viktigt. Texten om bilden i din sökmotoroptimering förstärker då också sökmotorernas relevans till din sida och din bild.

Innehåll
I sökmotoroptimering så är inte många som tänker på bilden som en del av tårtan utan som en fristående detalj. Detta är en miss om man gör, man ska tänka på den bild du vill lägga upp som en förlängd arm i din sökmotoroptimering. Det ska vara en bra kontext i din bildtext och även sökorden ska vara relevanta och passa med varandra.

Bildens storlek
Vissa människor älskar bilder och trots att det är en viktig del i sökmotoroptimering så kan det faktiskt också så klart bli för mycket. Alla har inte fiber, vissa människor bor på platser med väldigt dålig teckning och för dessa människor kommer det ta lång tid att ladda din sida. Så att välja lagom stora bilder och inte allt för många så blir din sökmotoroptimering bra.

Du kan även kontrollera så att alla dina bilder faktiskt syns på Googles bildsök. Ibland så råkar Google safe search filter sortera bord vissa bilder som de tror har opassande innehåll. Du kan när du jobbar med din sökmotoroptimering gå in på bildsök på Google och söka på ditt hemsidenamn och se så att alla bilder verkligen är där.